Kurs & program

Kurs & program

 

 

Påmelding: i butikken på Bærums Verk eller på www.lappemakeriet.no  & 67138807.

 

 

 

 

Alle tirsdager, året rundt, kl 11-14

 

 

Kaffelappen sykafé

 

 

Sykafé på dagtid. Kaffe, te og biti pluss løst skravleprat. 50,- kr for sitteplassen. Drop-in, ingen påmelding.

 

 

 

 

Onsdag 19. april kl 18-21

 

 

Symaskinkurs: Trekanter

 

 

På tide å lære litt til? Hvorfor ikke avansere til triangelpapir og trekanter? Nivå: Alle. Kursleder: Anne-Kjersti Johansen. Påmelding. 300,- kr.

 

 

 

 

 

Torsdag 4. mai 2017 kl 18-21

 

 

Kveldslappen sykafé

 

 

50,- kr. Drop-in, ingen påmelding.
Deretter er datoene som regel den første torsdagen hver måned.

 

 

 

 

Søndag 21. mai, 27. aug og 19. nov. kl 11-12

 

 

Søndags-Jane i beste kirketid:

 

 

Håndsøm over ferdigutstanset papp

 

 

Inspirasjonsgruppe for deg som kjøper pappmalene til det originale Dear Jane som helt abonnementsett hos Lappe Makeriet. Forhåndsbestilles. 169 blokker på 4 ½”, 52 trekantblokker, 4 hjørneblokker, snakk om fargevalg og teknikker. Hjelp til selvhjelp og hurrarop. Medlemmene i gruppa kan sitte sammen og sy fra kl 12-16, veileder er tilstede fra 11-12, resten av tiden ekspederer hun i butikken.

 

 

Veileder: Trine Bakke.

 

 

Påmelding. 450,- kr.

 

 

 

Onsdag til lørdag 7. – 10. juni

 

 

KarmaQuilt  Summer Academy

 

 

Firedagerskurs med www.SewKindOfWonderful.com

 

 

på Nesbru i Asker. Påmelding via marianne.engeset@gmail.com

Lappe Makeriet har messebutikk.

 

 

 

Hele sommeren: 20. juni til 20. august

 

 

Sommerutstilling

 

 

Husker du gleden ved å være dukkemamma?

 

 

Se nydelig oppredde dukkesenger.  Alt sengetøy er hjemmesydd og dukkesengteppene er ekstra forseggjorte. Vi viser også miniatyrtepper, bitte små quilter sydd med stor flid.  Noen av modellene er til salgs, her er muligheten for å kjøpe unike dåps- og bursdagsgaver.

 

 

 

Mandag 26., ons. 28. og torsdag 29. juni kl 11- 15

 

 

Sommerskole for unge syspirer

 

 

Velkommen til tre kreative dager med symaskin!

 

 

 

Målgruppe: ca10-16 år gamle syspirer (nybegynner/litt øvet). Du vil lære: å bruke symaskin, å sy nettbrett-/laptopcover, pennal/sminkepung, og kanskje vi rekker flere ting som sovebriller/hårstrikk eller annet.

 

 

Du må ha med din egen symaskin. Du bør kunne tre overtråd og undertråd. Lær deg dette på forhånd, så får du mye mer tid til å sy på kurset. (Vi har to maskiner til utlån, men det beste er om du har selv.) Ta gjerne med deg en god (stoff-)saks. Dag 1: vi blir kjent med de forskjellige syteknikkene vi skal bruke, og vi lærer å sy en tredimensjonal form av stoff som kurslederne har med.

 

 

Dag 2: vi syr et cover med trykk-knapper til nettbrett/laptop (eller lignende i ønsket størrelse). Dag 3: vi syr pennal/sminkepung med glidelås. Første kursdagen ser du hva vi har av stoff. Vi har en del fine biter du kan bruke til alle dagene, og det er også mulig å kjøpe i butikken mens du går på kurset. Har du noe eget (bomulls-)stoff som du vil bruke, ta gjerne med dette. Ellers får du det du trenger på kurset, inklusiv en enkel lunsj (knekkebrød med smøreost og syltetøy) og drikke. Kurslederne, Cille Poppe og Bitte Hegtun, er to erfarne kunst- og hådverkslærere. De har drevet symaskinopplæring med barn i mange år, og har nettopp gitt ut en sybok for nybegynnere, "Sy selv".

 

 

Påmelding. Kr 2700,- inkl materialer og lunsj.

 

 

 

Lørdag 2. september kl 11- 15

 

 

Håndquilting i ramme

 

 

Bruk av utstyr, valg av vatt og teknikk for å quilte i ramme blir gjennomgått. Nivå: alle.

 

 

Kursleder: Anne-Kjersti Johansen.

 

 

Påmelding. 495,- kr. inkl materialpakke med stoff, vatt og nåler.

 

 

 

Tirsdag 12. september og 10. oktober kl 18-21

 

 

Symaskinkurs: Nybegynner vognteppe

 

 

Kurs for deg som vil komme i gang med lappeteknikk. Gir grunnleggende innføring i bruk av linjal og skjærekniv. Firkanter sys sammen til et babyteppe, men du kan lage løper, spisebrikke og grytekluter på samme måte. Hvis du vil slippe å skjære, kan du kjøpe ferdigklippede stoffbiter. Siste kvelden er det montering: Vi tar for oss enkel maskinquilting, lukkekant og bruk av overtransportør. Nivå: Nybegynner. Kursleder: Anne-Kjersti Johansen. Påmelding. 600,- kr.

 

 

 

Tirsdag 17. oktober og 7. november 18-21

 

 

Designkurs: To gode naboer

 

 

Hilde Krohg har skapt begrepet ”To gode naboer” og mener med det: Kan du klare å finne to ulike blokker som sammen gjør hverandre penere enn hver for seg? Start med en blokk og finn deretter blokk nr to som hever heltheten. Dere skal finne blokker som passer godt sammen og spinne videre på samme tema. Velg hånd- eller maskinsøm. Kursleder: Hilde Krohg. Påmelding. 600,- kr.

 

 

 

 

Lørdag 4. og 25. november kl 12-15

 

 

Designkurs: I all hemmelighet

 

 

Et helt unikt kurs som bare tilbys på Lappe Makeriet, nærmest en tradisjon. Du får utdelt  tegning av en gitt blokk og en gitt bunke besynderlige restestoff. Utifra dette skal du selv sy deg frem til ditt helt unike produkt. Du må gjerne sette til all verdens andre stoff. Kursleder trøster og råder. Du følger og lærer av de andres prosesser. Velg hånd- eller maskinsøm selv. Kursleder: Trine Bakke. Påmelding. 750,- kr inkl materialpakke.

 

 

Bestill opplevelse:

 

 

Ta med deg strikkegruppen / husflidslaget / syklubben og kom på besøk. Vi serverer kaffe og viser frem en teknikk eller snakker litt om lappetepper, alt etter ønske. Ta kontakt på post@lappemakeriet.no eller 67138807.

 

 

Sett bort monteringen:

 

 

Du kan sy lappeteppetoppen selv og få noen andre til å avslutte med vatt, bakstykke og evt. skråbånd rundt. Bestill hos en av dem vi har avtaler med. Profesjonelle maskinquiltere tar i mot oppdrag til disse tidene:

 

 

Merete Ellingsen tirsdager kl 14-17: 25. april, 30. mai, 20. juni og 22. august

 

 

Anne Rønningen tirsdager kl 14-17: 9. mai, 13. juni, 5. sept., 10. okt., 7. november og 5. desember

 

 

Marianne Nybølet torsdager, vanligvis kl 16-19: 6. april, 1. juni, 6. juli (kl 15-17) og 7. september

 

 

Påsmurt lørdag/ søndag/ bursdag

 

 

Luksusfølelse for syklubben din. Dere syr på egenhånd, på eget sytøy, sammen med opptil syv venninner.  Ta gjerne med maskiner. Innimellom forstyrres dere av Anne-Kjerstis legendariske cateringlunsj, te, kaffe og kake. Kan også organiseres som bursdagsfeiring med sang og lysblåsing! 1900,- kr. Dato avtales individuelt. Vi har mange kvelder, dager og helger du kan velge blant.

 

 

Privat syklubb

 

 

Reservér vårt kursrom en vanlig ukekveld til deg selv og dine egne syvenninner. Pris inkl. kaffe, te, biti og plass til åtte damer. kr 400,- for tre timer fra 18-21.

 

 

 

 

 

Lappe Makeriet

 

 

Verksgata 1

 

 

1353 Bærums Verk

 

 

67138807

 

 

post@lappemakeriet.no

 

 

www.lappemakeriet.no

 

 

 

Mandag - fredag 10-17

 

 

lørdag 10-16

 

 

søndag 12-16